Tenuta Santa Maria
75% corvina, 15% Corvinone, 10% rondinella
kurk
Gaetano Bertani is de achterkleinzoon van een van de twee oprichters van de familie Bertani, het is één van de belangrijkste families in de Veneto wijnregio dat sporen nalaat tot de 16e eeuw. De wijn van Bertani zijn wereldwijd bekend maar er is een nuance in het verhaal! In 2012 werden de wijnen van Bertani overgenomen door een grote pharma groep waarbinnen de wijnen van Gaetano Bertani een nevenproject waren binnen de groep. Hij besloot een paar jaar terug de groep te verlaten en zijn werk verder te zetten om uitmuntende topwijnen te maken en geen commerciële toegevingen te doen, kwaliteit boven alles!
Gaetano en zijn zonen Giovanni en Guglielmo zijn dus de enigen die de familietraditie verder zetten vanuit Villa Mosconi Bertani en Tenuta Santa Maria op de kaart zetten. Ze bezitten ook de meest authentieke percelen valpolicella waaronder afgesloten oude percelen (clos) die zeldzaam zijn in de regio.
Wijn
De ripasso methode, uitgevonden door de familie Bertani, bestaat erin dat men de most van de gedroogde Amarone druiven een 2e keer laat mee macereren in de verse most wat de wijn meer complexiteit en kracht geeft en een zachtere afdronk.
Krachtig rijp fruit, intens rood fruit, kaneel en peper aroma's, rijpe tannines in de mond, lange adronk en mooi in balans. Lange bewaarcapaciteit. Een wijn met lange traditie.