Vigneti Zabu - Farnese
85% nerello mascalese, 15% nero d'avola
kurk
Vigneti Zabu is een coöperatieve van wijnbouwers uit Sicilie gerund door de Farnese Familie uit Zuid-Italië. De kwaliteit is verassend hoog, de verkoeling van het Arancio meer en de vulkanische bodem dragen bij tot elegante en verfijnde wijnen bij Zabu. Mooie wijnen in een interessante prijsklasse.
Afkomstig uit Zuid- west Sicilië nabij het Arancio meer.
il Passo is gemaakt van 85% nerello mascalese en 15% Nero d’Avola. De nero d’avola druiven worden geoogst in de tweede helft van september. De nerello druiven daarentegen blijven iets langer hangen om zo de relatieve hoeveelheid suiker in de most te verhogen. Na ongeveer 15-20 dagen verliezen de nerello druiven ongeveer 30% van hun gewicht en worden dan geoogst. De wijn wordt ongeveer 6 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken vaten. De wijn is dieprood met intens fruitige aroma's, balsamico en kruidige accenten.