Schlossgut Ebringen
pinot noir
kurk
Het is niet alleen het geweldige terroir dat een speciale wijn maakt. Het is bewustzijn - en ook een beetje nederigheid - om op zo'n plek wijnstokken te verbouwen voor goede wijn. Dat is de lijfspreuk van Andreas Engelman de bezielende wijnmaker van Schlossgut Ebringen en zegt veel over zijn filosofie en passie van het wijnmaken. Het domein is gelegen in het Idyllisch Zuid-Duitse dorpje Ebringen in de zonnige Baden regio net boven Zwitserland. Alle druiven worden handgeplukt wat de kwaliteit ten goede komt.
wijn
De productie voor deze crément begint al in de wijngaard door de zorgvuldige selectie van de wijnpercelen op koele westelijke hellingen met kalkhoudende klei als ondergrond. Na 36 maanden kelderrijping is deze crément van pinot noir gemaakt klaar om op de markt te brengen. Hij is volledig geproduceerd volgens de methode traditionelle wat hem blind niet te onderscheiden maakt van een betere rosé Champagne. Puur vakmanschap!