chateau Henri Bonnaud
mourvèdre, grenache, cinsault
kurk
Stéphane Spitzglous, de huidige eigenaar is geboren en getogen op het domein. Het was zijn grootvader Henri Bonnaud die het opstarte begin vorige eeuw. Hij nam het over van zijn vader in 1996 en in 2010 schakelde hij over op biologische landbouw. Het domein is 30 ha groot in waarvan 14 ha onder de AOC Palette, de rest is AOC Côtes de Provence. De wijngaarden liggen in een natuurlijk amfitheater bescherm tegen de mistral door de omliggende Langesse heuvels en het Cengle gebergte. Een echt microclimaat zonder de kalkrijke bodem te vergeten die bestaat uit kalksteenpuin uit het tertiaire tijdperk. Het overgroot deel van de druivenstokken staan zuid georiënteerd wat maximale zonneschijn oplevert. Ideaal voor de productie van rode wijnen en gastronomische rosé.
Wijn
Een wijn met een aromatisch profiel dat tot uiting komt door finesse en elegantie, aroma's van rozen, citrusschillen en mineraliteit, 8 maanden gelagerd op cuves waarvan 20% op barrique. Volumineus in de mond en lange afdronk. Een gastronomische complexe rosé.